L’Esperit Sant atén 36 casos per violència de gènere en l’últim any

  • Sara Simonet

Des del 25 de novembre del 2020 fins al 25 de novembre del 2021, el servei d'Urgències de l'Hospital Fundació Esperit Sant ha atès un total de 36 casos per violència de gènere. Aquesta xifra és inferior a la de l'any anterior, en què es van atendre 56 casos. La majoria dels casos són dones i el 50% de les persones ateses tenen entre 18 i 50 anys.

En aquestes situacions, la sensibilització dels professionals sanitaris és clau a l'hora d'actuar i de detectar casos, i també esdevé clau pel que fa a l'atenció i la recuperació de les dones que pateixen situacions de violència. Des de la Unitat de Treball Social de l’hospital s'ofereix acompanyament i orientació per aquests casos, i se'ls hi facilita la informació sobre els recursos disponibles i els punts d'atenció existents.

A més, des de la Comissió Paritària d'Igualtat de la FHES s'està revisant i actualitzant el protocol de prevenció i actuació davant l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de gènere i diversitat sexual (LGTBI+).

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: