El CUAP realitza 49.000 visites en el seu primer any

  • Sara Simonet

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Santa Coloma, que treballa coordinadament amb el 061/Salut Respon, es va posar en marxa el novembre del 2020. Des d'aleshores, el dispositiu assistencial que atén urgències a la ciutat ha registrat gairebé 49.000 visites. 41.453 han estat visites presencials al centre, 6.464 han estat visites no presencials, i 864 han estat visites a domicili.

El centre, que es troba a la planta baixa del CAP de Santa Coloma, dona resposta a les demandes d'atenció urgent de mitja i baixa complexitat de la població del municipi, i ho fa 24 hores al dia durant tots els dies de l'any.

Les seves instal·lacions es van renovar per acollir aquest dispositiu, que compta amb sistema de triatge i 9 boxes, així com la possibilitat de fer proves diagnòstiques de radiologia, anàlisi bàsica i electrocardiogrames. Amb aquests equipaments, l'equip de professionals del CUAP pot fer valoracions de les persones usuàries i estabilitzar les descompensacions clíniques. També pot assegurar la continuïtat assistencial si es requereix derivació a centres de major complexitat (l'Hospital Germans Trias i l'Hospital Esperit Sant).

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: