Manifestació unitària en contra l'augment del preu de la llum

  • Sara Simonet

El proper 17 de novembre a les 19 h, la FAVGRAM (Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet) juntament amb una quarantena d'entitats més, han convocat una manifestació unitària en contra la pujada del preu de llum al nostre país.

En el darrer any, Espanya ha assumit les tarifes de llum més altes de la història. Durant els vuit primers mesos del 2021, l'increment de la llum va estar de gairebé un 30%, i el passat mes d'agost es va produir un increment del 46% interanual i del 9,1% respecte del mes anterior.

La mobilització començarà a les 19 h a la plaça del Rellotge i passarà pels carrers Mossèn Jacint Verdaguer, Irlanda i Rambla Sant Sebastià fins a arribar a la plaça de la Vila, on es llegirà el manifest de la mà de Cristina Vargas, de Riu Sud i de la FAVGRAM, i de Pepa González, Defensora de la ciutadania.

Els partits polítics també participaran en aquesta mobilització. Aquest és el cas de Ciutadans, ERC, la CUP o el PSC que, entre d'altres, han decidit adherir-se al manifest.

L'augment del preu de la llum ha augmentat els nivells de pobresa energètica del país i ha empitjorat la situació de les persones en situació de vulnerabilitat, alhora que ha suposat un perjudici clar per a la majoria de la ciutadania i les petites empreses.

Des de la FAVGRAM consideren que avui dia, "la llum ha esdevingut un bé inassequible per a milions de ciutadans i ciutadanes, tant per a les persones més vulnerables com per als treballadors i treballadores amb sous més baixos, i és necessari intervenir-hi".

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: