Santa Coloma, en estat de queda les nits de una a sis hores

  • Josep M. Roca

Santa Coloma patirà el toc de queda selectiu decretat pel govern de Catalunya i que afecta a 161 municipis del Principat. A partir de la una de la nit no es podrà estar al carrer si no s¡és una persona inclosa dins els casos excepcionals que marca el mateix decret. La durada del toc de queda serà fins a les 6 del matí.

Els que hagin de sortir en aquesta horari perquè compleixin els requisits poden descarregar-se aquí el certificat autoresponsable.

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha autoritzat les restriccions de mobilitat nocturna entre les 01.00h i les 06.00h des de avui i fins el dia 23, tal com va demanar el govern pels municipis amb incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants durant 7 dies continuats i aquells adjacents.

Aquestes restriccions entraran en vigor avui, un capo donat el vist-i-plau de la justícia. Dintre de set dies tornarà a revisar-se, però les previsions del Departament de Salut són d’allargar-ho un mínim de tres setmanes.

Altres canvis rellevants en les restriccions o normatives marcades pel decret

A instàncies del PROCICAT, l’ajuntament ha pres les següents mesures diferents respecte el que estava en vigor fins ara:

Es limiten les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

L’horari d’obertura al públic és el corresponent a cada activitat, sense que en cap cas pugui superar la franja entre les 06.00 hores i les 22.00 hores, en general.

Es redueix fins a les 00.30 h l’horari màxim de finalització de les activitats culturals, esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, incloses la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo. Es permeten 30 minuts addicionals per al desallotjament en les activitats recreatives musicals, les activitats culturals d'arts escèniques i musicals de caràcter musical i les activitats populars i tradicionals.

Es recomana limitar l’accés a espais públics on es puguin produir concentracions de persones entre les 00.30 hores i les 06.00 hores (parcs, platges, etc.).

S’elimina la possibilitat de consumir en grup a l’espai públic habilitat.

Es recorda a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipus d’activitat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: