S'instal·la un mòdul contra la Covid al CAP del Barri Llatí

  • Albert Gracia

Aquesta setmana han començat a instal·lar-se els primers mòduls de suport als Centres d'Atenció Primària d'arreu de Catalunya, inclòs el del Barri Llatí de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta d'espais situats al costat mateix dels CAP i tenen com a objectiu desenvolupar l'activitat Covid i no Covid en espais diferenciats.

La voluntat és traslladar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus -proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions i vacunació- per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres. En els mòduls també s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid. 

Al CAP del Barri llatí ja s'ha començat a instal·lar el mòdul annex, però encara no està operatiu. S'espera que en la propera setmana pugui arribar l'equipament interior per tal de que el mòdul estigui ja en funcionament el més aviat possible.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar el CAP de Sant Rafael de Barcelona, on va assegurar que aquests nous espais sanitaris permetran "separar els circuits, guanyar espais molt necessaris per a treballar amb major seguretat encara, i fer activitat diversa com visita, proves PCR...". El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, va indicar, d'altra banda, que els nous mòduls són necessaris per facilitar la feina als sanitaris: "La Covid ha triplicat la feina dels centres d'atenció primària, i en molts casos, la dificultat d'haver de fer un doble circuit Covid i no Covid, ha fet que quedessin petits; aquests mòduls permetran donar més seguretat a treballadors i pacients".  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: