Finalment, s’enderroca tot l’edifici de la plaça de la Vila

  • Josep M. Roca

El número 13 de la plaça de la Vila ja es història. L’excavadora que havia d’enderrocar l’interior del mateix per l’amenaça de ruïna, ha acabat desballestat tota la construcció en constatar-se, segons fonts municipals, que era impossible aguantar el sostre i, per tant, tampoc hi havia manera de mantenir dreta la façana, tal com s'havia decidit i anunciat en un primer moment.

És el primer enderroc dels diversos que hi ha previstos a la mateixa plaça (a ambdues bandes de l’edifici enderrocat avui), al carrer de Padró i al carrer de Josep Pedragosa i Banús. L’enrunament del lloc on va estar ubicada uns anys la Cooperativa La Colmena i molt abans el bazar La Selecta havia estat notificada per la declaració de ruïna que havia fet el consistori i s’ha fet durant el dia d’avui. Ara, el solar queda obert i s’ha d’estudiar que s’hi fa, ja que els dos edificis del costat no estan en molt millors condicions.

Aquest enderrocament s’emmarca en les obres de remodelació d’una part del PERI Santa Coloma Vella II que abasta des de la plaça de la Vila fins al carrer Vistalegre i que inclou l’esquelet l’edifici singular, col·loquialment conegut com a Pirulí. Aquesta construcció, promoguda en primera instància pel promotor y constructor Francisco Ortega Manzano, va canviar de mans després que la mort de l’impulsor i l'aturada de les obres decretat pel govern Muñoz al 2008 -a causa de l'enderrocament de la façana de Can Pedragosa, al carrer del Pedró, provoqués el desnonament per pat del Banc de Sabadell, que es va quedar l’edifici i que, a través de la seva immobiliària Solvia, l’ha acabat traspassant al fons voltor canadenc  Oak Three.

Dilluns es podrà saber més sobre el futur d’aquests espais.

 

Fotos: El mirall.net

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.