El sereno colomenc ja crea controvèrsia amb l’oposició

  • Xavi Chica

La presentació de la nova figura del sereno colomenc (amb què el govern municipal vol millorar el clima de seguretat a Santa Coloma durant les nits) ha creat controvèrsia amb alguns partits de l’oposició.

La iniciativa no agrada gens a Gent d’Esquerrers-ICV-EUiA. El cap de llista dels comuns Jonatan Fornés ha lamentat la mesura perquè considera que és fer-li el joc a la dreta. “La pròpia alcaldessa, amb dades a la mà, assegura que no existeix un repunt de la inseguretat a la ciutat, però en canvi li dóna la raó a la dreta i crea una figura paral·lela a la Policia Local. Per aconseguir quatre vots s’està generant un clima que xoca amb la convivència”, manifesta Fornés. El regidor d’esquerres aposta per “una seguretat ciutadana que estigui acompanyada pel diàleg, la mediació i la pedagogia, permetent allunyar-nos de climes de confrontació i complementar la via policial que ja representa la Policia Local en col·laboració amb la resta de cossos policials”.

Per la seva banda, Ciutadans considera la proposta de la recuperació dels serenos “una autèntica presa de pèl. Això és voler riure’s dels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma davant el creixent augment de la inseguretat de la ciutat”, assegura Dimas Gragera, portaveu de Ciutadans. “Santa Coloma és la ciutat amb menys policies locals del seu entorn”, ha afegit. També ha demanat a l’alcaldessa Núria Parlon que es deixi d’“invents del passat i aposti d'una vegada per augmentar de manera considerable la plantilla de la policia local”, considerant aquesta iniciativa “una falta de respecte als membres de la Policia Local de Santa Coloma. Si vol fer el ridícul que ho faci, però no amb diners públics”.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.