Skip to main content

Economia

Els majors de 60 anys ja poden demanar la T-Metropolitana

  • Alejandro Díaz

Les persones residents a Santa Coloma que siguin majors de seixanta anys ja poden demanar la T-Metropolitana, una targeta que l’AMB ha llançat per substituir a la targeta rosa gratuïta i el pas d’acompanyament actual. Es tracta d'un suport de plàstic amb tecnologia sense contacte, igual que la T-mobilitat. Aquesta targeta, que serà més resistent que l'actual, es renova anualment de forma automàtica, i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori. HI ha tres tipus de T-Metropolitana. 

La  T-Metropolitana targeta rosa gratuïta, la qual té un preu de 4,50 euros, més una taxa anual de 5,90. És un títol amb el qual les persones grans i amb discapacitat que tinguin pocs recursos puguin viatjar il·limitadament en l’àrea metropolitana. Pel mateix preu, trobem la T-Metropolitana pas d'acompanyant, un títol per a persones amb discapacitat que requereixin viatjar amb un acompanyant en el àrea metropolitana, sense que aquesta persona pagui el seu viatge. Per últim, trobem la T-Metropolitana targeta rosa reduïda, per 4,50 euros, i sense taxa anual, un títol amb el qual les persones majors i amb discapacitat que disposin de pocs recursos puguin fer servir el transport públic amb 10 viatges.

Aquests títols es podran recarregar digitalment i també a les màquines de les estacions de metro, entre d’altres. Es podrà utilitzar per viatjar pels 36 municipis de l’AMB. Els no usuaris de l’AMB i que vulguin demanar la targeta, hauran de recollir els impresos de sol·licituds en qualsevol dels ajuntaments metropolitans o descarregar-los per la web. Mentre no es rebi la nova targeta, es podrà utilitzar l’actual.